Uitleg RMA

Uitleg RMA

Uitleg RMA

Wat is RMA?

RMA staat voor Return Material Authorization oftewel Retourneren Met Authorisatie. De term is relevant als een afnemer goederen wil terugsturen naar de leverancier. De afnemer moet toestemming krijgen van de leverancier om de goederen te retourneren.

Wat is een RMA nummer?

Een RMA-nummer is een uniek nummer waarmee de retour gestuurde goederen geïdentificeerd worden. Zonder RMA-nummer weet de leverancier niet om welke goederen het gaat.

Waar kan ik een RMA nummer opvragen?

Een RMA-nummer vraagt u op bij de leverancier aan wie u iets retour wilt zenden. Heeft u een product bij CLS aangeschaft, dan kunt u bij RMA aanvragen CLS uw gegevens invullen. Heeft u een product van een andere leverancier, dan moet u contact opnemen met de betreffende leverancier om een RMA nummer op te vragen. 

Wat is de RMA procedure bij CLS?

Ook binnen CLS gebruiken wij RMA-nummers om de goederen te identificeren. U kunt een RMA-nummer aanvragen. Vul alle relevante informatie zo volledig mogelijk in, verstuur het formulier en u ontvangt van ons een RMA-nummer. U dient dit nummer mee te sturen met de (te retourneren of te repareren) goederen. Zonder RMA-nummer kunnen wij uw goederen niet aannemen.